Verzorging en tips voor uw kerstboom

  1. Laat de kerstboom circa één dag wennen aan de kamertemperatuur (acclimatiseren) en plaats deze in een “koele” ruimte (in een niet verwarmde garage/berging/bijkeuken etc). Hierdoor behoudt de boom zijn naalden langer dan normaal. Bij een Nordmann is dit niet nodig.
  2. Plaats de kerstboom niet tegen of binnen een straal van twee meter van een verwarming of dicht bij halogeen- /gloeilampen. Dit versnelt de verdamping van de boom die in de winter in rust is, waardoor uitdroging en het uitvallen van naalden op gang komt.
  3. Laat de boom een halve dag uitrusten op de gekozen plaats. De takken van de boom hangen namelijk altijd nog een beetje uit. Als de takken uitgehangen zijn komt je versiering nog mooier uit.
  4. Je hebt de boom nu alle rust gegund, op de beste plek in je huis gezet en prachtig mooi versiert. En toch laat dat ding zijn naalden vallen! Helaas kan je nooit helemaal voorkomen dat een boom zijn naalden laat vallen. Een boom laat namelijk, als de naalden 3 jaar aan de boom hebben gezeten, zijn naalden vallen. De naalden die aan de boom zitten zijn dus van de laatste 3 jaar! Daarom zitten er ook geen naalden in het midden van de boom. En een droge boom is in ieder geval een boom die zijn naalden laat vallen! En dat wil je natuurlijk zo simpel mogelijk voorkomen.
  5. Zet de kerstboom niet op de tocht, dus op een plaatst naast een deur die 20 keer per dag open en dicht gaat is af te raden om uitdroging (naaldverlies) te voorkomen
  6. Probeer de luchtvochtigheid van de kamer voldoende hoog te houden, want droge lucht zal er voor zorgen dat er sneller naaldverlies is.

Één reactie op “Verzorging en tips voor uw kerstboom

  1. Pingback: Tips voor de kerstboom. Zo geniet je extra lang van je boom | Karenz.

Reacties zijn gesloten.